Јануар

 

Јануар

Темерин
САЈАМ ВИНА

 

Фестивал је међународног карактера, поред домаћих винара окупља и винаре из Мађарске, Хрватске, Румуније, Словачке, Бугарске, Молдавије и Словеније. Рекордан број од 761 узорка вина остварен је 2010. године. Фестивал спада међу највеће туристичко-винске манифестације у Војводини, Србији, а и у Панонској низији и окупља неколико хиљада посетилаца, љубитеља вина. Од 2011. године улази у ИПА програм Европске Уније.
 

Јануар

Љубовија
НОВОГОДИШЊА РЕГАТА

 

Традиционалана новогодишња регата.
 

Јануар

Бојник
БОЖИЋНИ УСПОН НА МАЛИ КАМЕН

 

Мали Камен један је од врхова планине Радан и сваке године организује се акција за све грађане. Циљ није само освајање врха, већ пре свега дружење у част Божића. ПБК "Змај са Радана" обезбеђује извесну количину вина за кување као и потребан котлић и опрему.
 

Јануар

Ковин, Делиблато
ПИХТИЈАДА

 

Манифестација је такмичарског карактера у прављењу најбољих пихтија.
 

Јануар

Сомбор
МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ПЕРАДАРСТВА

 

Излагачи из земље и иностранства излажу квалитетне голубове, украсне птице, куниће и расну живину.
 

Јануар

Банатско Карађорђево
КАРАЂОРЂЕВАЧКА ПРЕЛА

 

Манифестација „Карађорђевачка прела“ традиционално се одржава у том селу, изграђеном на ледини после Првог светског рата, рукама досељених солунских добровољаца и њихових породица. Од 1.026 досељених породица, 691 породица је са статусом солунских добровољаца. Својим квалитетом, садржајем, осећајем за неговање традиције, чување прошлости али и прихватањем новог, савременог, ова манифестација превазилази оквире локалне средине и заузима значајно место на културној мапи Србије.