Јул

 

Јул

Књажевац
САБОР НА КАДИБОГАЗУ

 

Две побратимљене општине, општина Књажевац из Србије и општина Белоградчик из Бугарске, годинама негују економску, културну, туристичку и спортску сарадњу. Дружење две вароши и два народа кулминира сваког лета Сабором на Кадибогазу, у атару књажевачког села Ново Корито и села Салаш са бугарске стране границе. Три дана граница се прелази без пасоша, друже се пријатељи, сретну се рођаци, запева се и заигра, купује се и продаје. Сабор на Кадибогазу највећи је прекогранични сабор на Балкану.
 

Јул

Љубовија
ДРИНСКА РЕГАТА


www.regata.rs

Drinska regata 2a
 

Дринска регата Љубовија одржава се традиционално друге суботе јула, почев од 2001. године. Манифестација је прве године бројала свега неколицину мештана и пар пловила, да би из године у годину број учесника и пловила растао и достигао број од око 10 000 учесника и око 1000 пловила. Пловни пут је од Рогачице (старт регате) до Љубовије (циљ) што чини 40 км пловидбе најлепшим током реке Дрине и незаборавног дружења у изузетном амбијенту. За учеснике регате током пловидбе за добар провод задужени су плутајући трубачки оркестри.
 

Јул

Крушевац
МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ БАЛОНА „КРУШЕВАЦ КРОЗ ОБЛАКЕ“

 

Атрактивна манифестација забавног карактера.
 

Јул

Сомбор, Бачки Моноштор
"ECO MUSIC FESTIVAL" – REGENERACIJA DUNAVA

 

На простору Еко-рекреативног центра у Бачком Моноштору се поводом прославе међународног Дана Дунава организује еколошко-музички фестивал. Манифестација представља јединство едукативних садржаја везаних за подизање свести о значају ове реке, уз музичке концерате.
 

Јул

Вршац, Стража
„WAY OF LIFE“ ФЕСТИВАЛ

 

Фестивал електронске музике на обалама реке Караш у близини села Стража, надомак Вршца.