Јун

 

27. Јун - 07. Јул

Краљево
ЧИКЕР МТБ МАРАТОН

 

Планирано је да се овогодишњи маратон одржи на релацији Краљево – Нови Пазар – Тутин – Сјеница – Нова Варош – Златибор – Прибој - Пријепоље.
Тема овогодишњег маратона биће обилазак културно-историјских споменика југозападне Србије.
 

Јун

Бела црква
БЕОЛОЦРКВАНСКИ КАРНЕВАЛ

Karneval а
 

Традиција Белоцркванског карневала је дуга и сваке године изнова у њој требамо уживати, а организатори поручују – буди и ти део карневала, добродошли на Белоцрквански карневал.
 

Јун

Ковин
ТАКМИЧЕЊЕ У АРАНЖИРАЊУ ЦВЕЋА

 

Манифестација је такмичарског карактера где се бира најлепши цветни аранжман.
 

Јун

Књажевац, Васиљ
ДАНИ ВИШЊЕ

 

Манифестација “Дани вишње” одржава се у селу Васиљ, у част вишње, воћа по коме је општина Књажевац препознатљива. Манифестација обухвата изложбу рукотворина, домаћих производа од вишања и богат културно уметнички програм. Окупља узгајиваче вишње, домаћице и домаћине који праве гастрономске специјалитете од вишања.
 

Јун

Сомбор, Светозар Милетић
МОТО КРОС ТРКА

 

Мото крос трка се одржава на стази Лемешринг у Светозару Милетићу.
 

Јун

Вршац
ПРОЛЕЋЕ НА ВРШАЧКОМ ЈЕЗЕРУ

 

Тродневно дружење на вршачком језеру уз концерте, спортска и забавна такмичења, рибљу чорбу, ловачки гулаш и пецању на пловак.
 

Јун

Сремски Карловци, Стражилово
САЧИЈАДА

 

Балканско такмичење у припреми јела испод сача.
 

Јун

Крушевац
ВИТЕШКИ МЕГДАН У ЛАЗАРЕВОМ ГРАДУ

 

Витешки мегдан у Лазаревом граду је тродневна манифестација која има за циљ да приближи средњовековну епоху и живот на двору кнеза Лазара. Поред витешког мегдана, за посетиоце у тродневном програму, сваке године буде организована изложба сувенира и старих заната, витешки дечији карневал и средњовековно венчање у цркви Лазарици.
 

Јун

Сомбор
СОМБОРСКИ КОТЛИЋ

 

Традиционална манифестација са преко 2000 учесника који на градском тргу кувају рибљи паприкаш уз богат забавни програм.
 

Јун

Сомбор
ТЕРМИНАЛ - „MUSIC AND ARTS FESTIVAL“

 

Терминал „Music and Arts Festival“ је међународни фестивал музичке, ликовне и филмске уметности, који се 2016.године устоличио као нови, водећи фестивал у окружењу.