Maj

 

Мај

Србија
НОЋ МУЗЕЈА

Noc muzeja а
 

Посетите музеје на скоро 200 локација у више од 60 градова и места широм Србије.
 

Мај

Књажевац
ДАНИ ЈОРГОВАНА

 

Планинарски успон на Тупижницу. Успон неколико стотина учесника из целе земље и иностранства почиње из села Бучја (18 километара од Књажевца). До Глоговачког камена иде се 15 километара дугом, изванредно маркираном стазом, тако да је немогуће залутати. Када стигнете на циљ, уживаћете у пријатном мирису јоргована и у предивном погледу од кога застаје дах.
 

Мај

Љубовија
ГАСТРО ФЕСТИВАЛ

 

Гастро фестивал обухвата такмичење у кулинарским дисциплинама, припрема рибље чорбе, етно трпеза, модерна кухиња, пекарство, посластичарство и карвинг (резбарење на воћу и поврћу).
 

Мај

Сремски Карловци
ПРОЛЕЋНИ ФЕСТИВАЛ ВИНА

  

Мај

Вршац
“JAZZTRONIC”

 

Интернационални џез и блуз фестивал је међународни фестивал који окупља позната имена џез и блуз сцене из целог света. Одржава се последњег викенда у маја.
 

Мај

Сомбор
ПОЛУМАРАТОН

 

Традицинални Сомборски полумаратон, трка на 21,1 км, је настарија и једна од најпривлачнијих асфалтних трка у нашој земљи са преко 1000 учесника из земље и окружења.
 

Мај

Сомбор
ЕНИГМАТСКА КОЛОНИЈА

 

Енигматска колонија намењена је истинским заљубљеницима у загонетку.
 

Мај

Ковин
САРМИЈАДА

 

Гастрономска манифестација тракмичарског карактера.
 

Мај

Бела Паланка
ДАН ПРОЈЕ

 

Ова манифестација покушава да сачува од заборава старе кулинарске рецепте наших бака, те да их пренесе даље како су се они од давнина и преносили – с колена на колено… „Дан проје“ је манифестација такмичарског карактера где се такмичари надмећуи у припреми најбоље проје. Тај дан је увеличан и пригодним програмом који је сваке године све богатији. Како је „Дан проје“ манифестација са тенденцијом раста, из године у годину су организатори и суорганизатори фокусирани на њено промовисање и јачање.
 

Мај

Сремски Карловци
КУГЛОФ ФЕСТ