“Beer fest”

 

Када је 2006. године, у новогодишњем издању утицајног британског листа "The Independent", међу најавама неколико десетина најатрактивнијих туристичких догађаја на планети, своје место нашао и “Belgrade Beer Fest”, постало је јасно да су Београд и Србија добили манифестацију која ће квалитетом и масовношћу постати својеврсни бренд престонице.

 
 

Пионирски покушај да се промовише култура пива, за само пет издања, израстао је у најмасовнији туристички догађај у Београду, са преко пола милиона посетилаца сваке године. Беспалатан улаз, промоција више стотина најпознатијих српских и страних пива, уз квалитетан музички програм, заштитни су знак манифестације. Изузетно атрактивна локација на ушћу двеју река, Саве и Дунава, даје посебну драж фестивалу пружајући јединствен осећај сагласја са природом.

 
 

Током петнест година постојања, публика је могла да ужива у преко 750 бесплатних музичких наступа. На “Belgrade Beer Fest”-у , до сада је представљено преко 450 пивских брендова. Са великим избором различитих пивских стилова, фестивал представља прави рај за пивске сладокусце.

 
 

Посебну чар манифестацији даје присуство великог броја представника све популарнијег “Craft” покрета пиварства. Наравно, заштитни знак су највеће домаће пивске компаније, без чије подршке фестивал вероватно не би имао бесплатан улаз.