Београдски маратон

 

Проласком кроз циљ последњег учесника на недавно завршеном 32. Београдском маратону започела је нова ера за овај најзначајнији и најмасовнији традиционални међународни спортски догађај у Србији и то као део „Grand Slam“ маратонске светске серије.

 
 

33.Београдски маратон биће одржан 26.04.2020. године као део “World marathon Majors” серије у којој се налазе највећи светски маратони у Њујорку, Чикагу, Бостону, Лондону, Берлину и Токију.

 
 

Београдски маратон и “Abbott World Marathon Majors” потписали су уговор по коме је Београдски маратон постао део чувене “World Marathon Majors” серије од 2020. године – као једини такав догађај у ширем региону.

 
 

Ради се о новоустаљеном систему рангирања учесника у категоријама изнад 40 година који, у односу на своје остварене резултате на одређеном броју изабраних маратона у свету, стичу право да учествују на Мастерс Светском првенству 2021. године (Abbot World Marathom Majors Wanda Age Group World Championships) на неком од маратона из серије “World Marathon Majors”.
Име маратона у оквиру којег ће бити одржано Светско првенство 2021. године, биће ускоро објављено.