Радаљска Бања

 

Смештена у подножју Јагодње, поред регионалног пута за Крупањ, Радаљска Бања са Радаљским језером представља праву малу оазу мира и тишине у нетакнутој природи.

 
 

Окружена шумама Борање, на надморској висини од 350 метара, и удаљена од Дрине тек неколико километара, Радаљска Бања, код Малог Зворника, с лековитом водом, вештачким језером и многобројним изворима, право је место за опуштање и лечење.

 
 

Вода Радаљске Бање садржи висок проценат сумпора, те тако благотворно делује на хронична реуматска обољења, реуматоидни артритис, Бехтеревљеве болести, спондилозу и дегенеративни реуматизам. Вода се може пити, при чему помаже у регулисању нивоа шећера у крви код дијабетичара. Лековита својства ове воде позната су још од прве половине деветнаестог века. У каснијим годинама урађене су бројне анализе и студије које су то потврдиле.

 
 

Изнад бање, на Радаљској реци, богатој поточном пастрмком, направљена је мини-електрана а акумулацијом је настало мало вештачко језеро, Радаљско језеро, Од јесени до лета посетиоци могу да шетају околним шумама, а лети да се купају у вештачком језеру дубоком 20 метара. У језеру има више врста риба. Околне шуме су део нетакнуте природе и богате су крупном и ситном дивљачи.

 
 

Окружена шумама, и од Дрине удаљена тек неколико километара, Радаљска Бања с лековитом водом, вештачким језером и многобројним изворима, право је место за опуштање и лечење.