Нови Сад

 

Град на Дунаву, са тврђавом из XVII века, на раскршћу најважнијих саобраћајница, у близини Фрушке горе са 17 културно-историјски важних манастира, са салашима у непосредној околини, атрактивним старим градским језгром, многобројним музејима и као домаћин бројних светски познатих фестивала и манифестација, Град Нови Сад поседује сву потребну разноликост понуде неопходну једном савременом туристичком центру који жели и може да оствари запаженије место на туристичкој мапи света.

 
 

Нови Сад је град музеја, галерија, манифестација од којих је музички фестивал “ЕXИТ” стекао интернационална признања и неоспорну препознатљивост.

 
 

Својим урбаним средиштем и руралним окружењем Нови Сад посетиоцима нуди агенду невероватне садржајности. У околини урбаног градског језгра које обележавају барокне, неоренесансне, класицистичке и Баухаус грађевине, су излетишта, очувани еко системи и комплекс православних манастира на простору националног парка Фрушка гора.

 
 

Салаши, чарде и вински путеви на ободима Новог Сада посетиоцима пружају могућност да доживе сво богатство гастрономије и сеоских обичаја.

 
 

Нови Сад, град на Дунаву, град европске историје и традиције и балканске гостољубивости је искуство које вам недостаје.