Сребрно језеро

 

На другом километру од Великог Градишта, у окружењу шумовитог Белог Багрема, тамо где Дунав меандрира, преграђивањем дунавског рукавца зарад одбране од подземних вода, настало је Сребрно језеро, једно од наших највећих језера.

 
 

Име је добило по сребранастом одсјају воде у поподневним сатима. Језеро је дуго 14 километара, дубоко 7-14 метара и широко од 380-450 метара. Припада групи вештачких акумалационих језера.

 
 

Већ дуги низ година Сребрно језеро је једно од најпопуларнијих језера у нашој земљи. Његова околина је прелепа и пружа посетиоцима мноштво могућности за разне забавне, спортске и туристичке активности. Око Сребрног језера све је прилагођено туристима и њиховом одмору. Пријатна, топла лета и чиста вода која се филтрира кроз песковито тло, са шљунковитим, травнатим и бетонским плажама чине га веома атрактивним.

 
 

Добра инфраструктурна опремљеност, богати менији бројних ресторана, ексклузивни кафићи с погледом на језеро, голф и тениски терени, вожња туристичким бродовима, луксузни хотелски смештај са конференцијским салама, удобан смештај у вилама на самој обали језера, пријатан боравак код власника у домаћој радиности, одмаралишту и кампу, чине га једним од центара српског туризма.

 
 

Уз све то треба напоменути да је језеро богато рибом, па га са правом називају рајем за риболовце. Овде је уловљен шаран тежак 45 килограма који је оборио Гинисов рекорд.